[O2] dziwny dźwięk dochodzący z kół/opon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel0104
    Classic
    • 2010
    • 21

Zgadza sie mnie to usunęli. Właśnie coś kombinowali przy drzwiach kierowcy. I jest ok. I jeszcze jedno twn dżwięk ma związek z temperaturą na zewnątrz u mnie dopiero brzęczało jak było 25 stopni i więcej.

Komentarz

• krzysn
      Rider
      • 2007
      • 515

Obiecałem podać numer instrukcji serwisowej hałasu powodowanego przez uszczelki przednich drzwi. Na wydruku jaki otrzymałem w serwisie są następujące symbole:
      nr tpi 2024347/1
      kod usterki: 5751/0051
      miejsce usterki: 001/002
      pozycja katalogu pracy: 5751 8100

Powodzenia :-)

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

No i mnie to dopadło. Wkurzające wycie pojawiało się w przedziale prędkości 110 - 140 km/h. Chwilowo pomogło pomerdanie uszczelkami i przetarcie ich wazeliną techniczną. Hałas znacząco się zmniejszył i sporadycznie pojawia się przy około 120 km/h. Ale i tak nie obejdzie się bez wizyty w ASO.
        krzysn, dzięki za informacje .
        Fajna stronka

Komentarz

• krissos
          Elegance
          • 2011
          • 840
          • Honda
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

U mnie po wymianie opon na letnie też ten problem się pojawił. Jest on przy prędkości ponad 100 km/h i jak lekko skręcam na łuku w prawo, ale na prostej też się to pojawia. Byłem w serwisie i pan bez jazdy testowej od razu stwierdził że to wina opon. Podjechałem do wulkanizatora i faktycznie z przodu opony są z ząbkami. Dziwne bo to dopiero drugi sezon letni tych opon. Wulkanizator powiedział żeby uniknąć tego to albo wozić worek ziemniaków z tyłu, albo mieć cały czas pełny zbiornik paliwa (zejdzie do połowy i już tankowanie do pełna).
          Podjadę jeszcze do innego serwisu żeby sprawdzili czy to faktycznie nie problem uszczelek, bo podczas jazdy mocno szumi (bardziej niż we fabi jak miałem)

Ps. A tak na marginesie można by ten temat przenieś do O2
          "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
          ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Borsuk2
            L&K
            • 2010
            • 1203

Problem wreszcie rozwiązany. W moim przypadku uporczywe wycie pojawiające się po przekroczeniu 100 km/h było zawinione przez opony letnie fabryczne. Nie pomagały manipulacje przy uszczelkach (nie one były winne) i wizyty w ASO. Lekarstwem okazała się zmiana kierunku toczenia kół (zamiana lewy tył na prawy przód itd). Że opony nie są kierunkowe, to można było tak zrobić i jak ręką odjął .
            Fajna stronka

Komentarz

• mrsojer
              Drive
              • 2010
              • 76

Witam. Czy komuś udało się temat rozwiązać? U mnie buczenie pojawia się między 120 a 140km/h.

Już nie wiem gdzie tego szukać. Trochę udało mi się zmniejszyć buczenie poprzez zalepienie taśmą niektórych otworów obok chłodnicy.

Jak ASO naprawia tą usterkę? Można to naprawić samemu czy tylko ASO?

Które ASO zna temat gdzieś na śląsku?

Z góry dzięki i pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...